Actie Aardappel voor onkosten camerasysteem

Na het succes van de actie Kerststol gaan we nu voor de actie Aardappel. Want wie wil er nu niet zo’n lekkere biologische en hand gerooide aardappel? Tenslotte is het stamppottijd! En bovendien zorgt de actie ervoor dat er nog wat geld in het laadje komt voor het camerasysteem. Sinds de corona-perikelen is het gelukkig mogelijk om kerkdiensten tóch bij te wonen. Er werden camera’s aangeschaft en het technisch team kreeg er nog een extra taak bij. Voorlopig blijven we alle kerkdiensten gewoon uitzenden, zodat u niets hoeft te missen. Deze camera’s hebben uiteraard het nodige gekost en we hopen dat we dat bedrag doormiddel van acties op kunnen brengen. Vorig jaar deden er al een groot aantal mensen mee met de online pub quiz, de actie kerststol en er zijn ook giften binnengekomen op het rekeningnummer van de kerkrentmeesters. 

Met de actie Aardappel hopen we nog een stap verder in de goede richting te gaan. U kunt een zak van 5 kg of 10 kg bestellen, biologisch en hand gerooid. 

Dit kan t/m woensdag 22 februari. Een zak van 5 kg kost € 5,00 en een zak van 10 kg kost € 10,00.

Hierbij heeft u de keuze uit 3 soorten aardappelen, namelijk:

• Carolus: vrij kruimige, smaakvolle bloemige aardappel. Prima aardappel om mee te koken en geschikt voor puree.

• Alouette: redelijk vastkokende aardappel, prima geschikt voor koken en te bakken. En ook zeer geschikt voor in de stamppot.

• Vitabella: vastkokende aardappel, vergelijkbaar met de Frieslander. Ook zeer geschikt voor verse friet.

U kunt uw bestelling op de volgende twee manieren doorgeven:

1. Vul het in op de bestellijst die in De Hoeksteen hangt.

2. Stuur een mailtje met uw bestelling naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meld dan a.u.b. de soort en hoeveelheid die u wenst en ook uw naam en adres.

Ophaalmomenten bij De Hoeksteen te Hallum:

Zaterdag 25 februari tussen 10.00 en 12.00 uur óf tussen 13.00 en 14.00 uur.

De betaling graag in contanten en zoveel mogelijk gepast.

Het college van kerkrentmeesters

 

 

Gespreksgroep Groene kerk vanaf donderdag 16 februari

 Begin 2022 zijn we gestart met een groepje mensen die gingen nadenken over thema´s als duurzaamheid en het beheer van de Schepping. Vragen als ‘wat is je eigen verantwoordelijkheid en ook hoe kun je als kerkelijke gemeente vormgeven aan rentmeesterschap’ kwamen aan de orde. Later zijn er andere mensen aangesloten. De groep groeide. Het boekje ´maak je Bijbel groen´ uitgegeven door het NBG, stond centraal. We begonnen uiteraard bij hoofdstuk één. Mensen die laten aanhaakten begonnen bijv. bij hfst. 4 of 5. Om de mensen die laten zijn aangehaakt ook mee te nemen in de eerste hoofdstukken starten we een nieuwe groep. En uiteraard hopen we ook dat er nieuwe mensen geïnteresseerd zijn om mee te denken. 

Wie wil er mee doen? We starten op donderdag 16 februari, 19.45 uur in de Rode zaal

Geef je op bij Johan Helfferich, 0622376208.