Gemeenteavond 22 april

Hierbij nodigt de kerkenraad u uit om de gemeenteavond digitaal bij te wonen op donderdag 22 april ’s avonds om 19.45. U kunt deze vergadering bijwonen door op Kerkdienstgemist.nl af te stemmen, net zoals u de erediensten op zondagmorgen volgt. Voor wie die mogelijkheid niet hebben, is het ook mogelijk mee te luisteren via Kerkomroep.nl.

De jaarrekeningen kunnen van tevoren worden opgevraagd en ingezien; dit kan bij onze scriba Klaarke Grasman (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) vanaf zaterdag 17 april. Alleen wie niet de mogelijkheid heeft om mee te kijken, kan van tevoren de papieren versie van de presentatie van de gebouwencommissie opvragen. Die wordt dan vlak voor aanvang bij u thuisgebracht. Opvragen kan bij Piet Bremer (06-21562601).

De agenda luidt als volgt : 

1. Opening

2. Jaarrekeningen kerk en diaconie

3. Presentatie van de gebouwencommissie

4. Sluiting

 

Uiteraard is het goed om te vernemen hoe onze gemeente zich het afgelopen jaar financieel door het lastige corona-jaar heeft weten te slaan. Voor wie vragen heeft bij de jaarrekeningen, is er tijdens de gemeenteavond gelegenheid om te bellen met de kerktelefoon: 06-45734984. Dan worden uw vragen zo mogelijk direct beantwoord. Voor wie ná de gemeenteavond nog een vraag wil stellen, staan onder deze uitnodiging de namen en adressen.

De kerkenraad wil daarnaast uw bijzondere aandacht vragen voor de presentatie van de gebouwencommissie. Deze commissie is zoals bekend al enkele jaren aan het onderzoeken hoe onze gemeente financieel de toekomst in kan gaan. Tijdens de laatste gemeenteavond in november 2019 heeft de gemeente, toen nog fysiek aanwezig, uitgesproken dat pastoraat belangrijker is dan de gebouwen waar we gebruik van maken. Dus heeft de commissie om een passend advies te kunnen geven, onderzocht welke de mogelijkheden zijn om de behoeften van de gemeente, zoals het houden van erediensten, elkaar ontmoeten, vergaderlocaties, etc., te vertalen naar de praktische inrichting van gebouwen met als doelstelling een sluitende begroting. Het zal duidelijk zijn dat dit uiteindelijk gepaard kan gaan met belangrijke besluiten, vandaar dat we u dringend willen verzoeken om deze avond aan te sluiten. Na de presentatie is er een mogelijkheid om uw vragen te stellen. We proberen deze vragen direct te beantwoorden.

Hiervoor zijn op dat moment de volgende telefoonnummers beschikbaar: Piet Bremer 0621562601 – Doeke Hellema 0653131446 - Siebe Post 0653430996. Of u mailt naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omdat deze mogelijkheid om direct te reageren of vragen te stellen zijn beperkingen heeft, zal er op deze gemeenteavond een tweede avond volgen. Zo heeft u ook na deze avond de mogelijkheid te reageren en mee te denken over de volgende stappen. U kunt schriftelijk of telefonisch uw vragen stellen, uw adviezen en meningen geven tot en met donderdag 29 april. Hieronder vindt u de verschillende telefoonnummers en een emailadres. Al deze bijdragen zullen dan worden beantwoord/behandeld op de volgende avond (een datum hiervoor wordt later bekend gemaakt), en geven richting aan het vervolg van het proces. Uiteraard betreuren we dat we belangrijke vergaderingen (nog) niet met elkaar kunnen houden, maar we hopen u desondanks in grote getale aan tv, laptop, ipad, telefoon of Lukasontvanger aan te treffen.

De kerkenraad.

 

Telefoonnummers en e-mailadressen bij de gemeenteavond:

Vóór de gemeenteavond

• opvragen jaarrekeningen: scriba Klaarke Grasman (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) vanaf zaterdag 17 april.

• opvragen papieren versie presentatie gebouwencommissie (alleen voor wie niet de mogelijkheid heeft om mee te kijken!): Piet Bremer (06-21562601).

 

Tijdens de gemeenteavond:

• voor vragen bij de jaarrekeningen: de kerktelefoon, 06-45734984.• voor vragen/opmerkingen bij de presentatie van de gebouwencommissie mailt u naar: 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ná de gemeenteavond (tot uiterlijk donderdag 29 april):

• m.b.t. jaarrekening diakonie: Tjitte Fennema, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

• m.b.t. jaarrekening kerkrentmeesters: Hendrik Hijma, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

• m.b.t. gebouwencommissie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.